september 01, 2015
|

Sommaren har nu passerat och allt är åter till den någorlunda vanliga vardagen igen. För de flesta innebär detta självklart jobb eller skola. För mina barn betyder det återgång till förskolan.

Alvin på förskolan

Nytt för hösten är Alvin som nu börjat på Förskolan Vargen.
Malin skolade in honom under tre hela dagar. Nu har han avverkat en hel vecka på riktigt och vi tycker nog alla att det gått relativt bra ändå. När det nu börjat bli en rutin så blir det ändå bättre. Enda egentliga anmärkningen är just vid lämningen när han inser att vi ska försvinna därifrån. Då blir han ledsen. Pedagogerna har uttryckt att han stundom blir arg (märk inte ledsen). Men annars går allt bra och han verkar trivas.

Alvin på förskolan

Alma på förskolan

De gånger jag lämnat barnen har Alma utan problem kunnat säga hejdå och gå iväg utan större problem. Malin sa, senast idag, att så inte är fallet när hon lämnar. Då vill hon vara med mamma och inte springa iväg till kompisarna. Vet inte om det egentligen har att göra med vem som lämnar eller om det är något som faktiskt går i vågor bara. I vilket fall som helst så går det över efter bara ett kort tag. I de flesta fall finns det alltid en pedagog i närheten som tar hand om dem när de kommer, så det finns alltid en hand eller famn om det behövs.

Alma och Alvin på förskolan