juli 17, 2015
|

Halva tiden av min semester har gått. Vi är alla i Lysekil. Den stora skillnaden är att vi har två barn att hålla koll på nu. Alma som har blivit 4 år nu klarar sig ganska bra själv med sina kusiner, men Alvin måste man ha ständig koll på.
Alvin är nu 16 månader och ganska säker i sig själv, men det kan så lätt slå över till katastrof. Oftast när han är trött eller hungrig.
Trots detta, plus att Alvin envisas med att vakna så himla tidigt, så känns det ändå skönt med semester.
På dessa två veckor som jag varit här har vädret tillåtit endast två båtturer. Båda gångerna åkte vi ut till en och samma lilla kobbe inte långt härifrån för att bada. Det visade sig vara perfekt ställe för vår lilla båt att lägga till. Inte minst för att vågorna bryts av, men barnen kan röra sig på klipporna utan bekymmer eller större risk för att trilla i.

Alvins framsteg på semestern

Alvin tog sin första åktur med sin trehjuliga sparkcykel förra veckan! Så nu susar han omkring här uppe på det nybyggda trädäcket utanför huset. Och gör han inte det är det ju alltid spännade att titta på när morfar jobbar.

Morfar och Alvin jobbarmorfar och alvin jobbar på sin semester

Man märker verkligen hur han växer. Mycket är tack var att han hela tiden har äldre barn runt omkring sig. Han är väldigt nyfiken på allt också och härmar de andra barnen. Åtminstone i den mån han är kapabel. Han försöker prata också, men när det inte går försöker han visa vad han vill.

Almas smester-äventyr

Det känns verkligen som att Alma också känner sig hemma här i området. Hon behöver inte mig eller Malin för att ha kul eller utforska.
Hon har inte heller något problem med att helt spontant gå in till några av våra tre närmaste grannar och hälsa på. Och om man vågar lita på det så verkar inte det inte heller som att grannarna har några problem med att få besök av henne heller. Det roliga är att samtliga av de grannar hon hälsar på är 50+ år, har vuxna barn och- eller barnbarn.

alma och alvin på semster.