februari 11, 2014
|

I lördags var det dags för dansskola och sedan födelsedagskalas direkt efter. Det var första dansen efter juluppehållet för Alma. Första gången var ju Alma sjuk självklart. Och i och med det missade hon tyvärr även Ellas födelsedagskalas. 
Mamma och syrran kom upp under torsdagen respektive fredagen. Almas mormor och morfar var också här. Jag tror Alma tycker att det hela dagen var lyckad och rolig. Vi andra tycker åtminstone att allt gick väldigt smidigt om inte annat.

Alla samlade för födelsedagskalaset

Vi hade planerat att alla skulle komma klockan elva. Almas dans slutade ju kvart över tio, så då hann vi hem för att byta om och göra oss i ordning för fest. Till lunch stekte vi på en massa korv och serverade med bröd. Därefter gjorde vi klart för presentutdelning och inte minst öppning av dessa. Jag tror att hon blev ganska nöjd med alla sina presenter. Det största paketet var en tvåhjulig sparkcykel. Kanske hade en trehjulig sådan varit bättre, men jag tror att om man ger det lite tid så klarar hon nog det där snart. Övning ger ju färdighet. Och ser man tillbaka på saker verkar hon lära sig saker ganska snabbt så i det långa loppet är nog en ”riktigt” sparkcykel smartare.

 

När presentöppningen var avklarad gick barnen ut för att testa sparkcykeln, tillsammans med Martin och Birgitta och Malin. Både Leia och Loke hade med sig sina, som av en händelse!
Under tiden roddade vi andra upp för fika och tårta. Malin och Birgitta hade ju bakat! Det blev en grädd- och godistårta med Alma i gröna NonStops. Superfin och god som få! Efter den fika-studen var vi alla ganska trötta. Jag somnade i soffan, Alma och Malin somnade i sovrummet. Jag tror att Martin nickade till i soffan också.

 

När jag vaknade upp sned i nacke och rygg var det dags att börja förbereda middagen.
Som var var hade jag redan kvällen innan gjort allt klart så det var bara att låta koka upp potatis och värma upp grytan.
Jag var nyligen på en mässa på Hilton Slussen och blev där serverad långkokt högrev med rimmad skinka, skogschampinjoner och lite annat, så med detta färskt i minnet ville jag testa på själv.
Jag blev ganska nöjd och de andra verkade tycka det var okej också, eftersom av två kilo kött blev det inte många gram kvar.

 

Vad som fulländar ett födelsedagskalas

Men vad vore en ordentligt födelsedagskalas utan en fiskdamm? Nä precis. Det vore bara ett halvdant födelsedagskalas. Så det hade vi ordnat med. Inget speciellt. Barnen fick varsin godispåse. Lite för sakens skull fick morfar en Carlsberg och Elisabeth en flaska vin, detta eftersom vi skulle ha det till middagen. (Ja vi körde fiskdamm innan maten)

 

På söndagen slappade vi bara allihop.
Birgitta, Bosse och Leia kom över en sväng på förmiddagen. Malin åkte iväg till jobb efter lunch och Maria tog tåget tillbaka till Göteborg strax därefter.

 

På det stora hela helgen riktigt bra.
Barnen lekte hur bra som helst, utan några som helst sammanbrott. Och självklart somnade Alma som en stock på lördagskvällen.